Oncologic  &  Arts

H Oncologic & Arts ιδρύθηκε το 2012 στη Λευκωσία. Κύριοι στόχοι αποτέλεσαν εξ' αρχής η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για νεοπλασματικές νόσους καθώς και η προαγωγή της ανεξάρτητης επιστημονικής έρευνας.

​Το 2015 επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Αμβούργο, στοχεύοντας στην επιμόρφωση του ελληνόφωνου, κυρίως, κοινού σε σχέση με τις νεοπλασματικές ασθένειες και στην άρση των ανισοτήτων στην υγεία.

 

Μάλιστα, στο Αμβούργο απέκτησε για κάποια χρόνια την καλλιτεχνική στέγη Papenhuder57, η οποία απέκτησε ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά σχόλια από τον γερμανικό Τύπο. Εκεί συνεχίστηκαν οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης επί των ανωτέρων θεμάτων.   

Από το 2017, ελλείψει χρόνου, o ιδρυτής και εμπνευστής της Oncologic & Arts, Δρ. Θανάσης Μπαγκατζούνης, ανέθεσε εν λευκώ όλη τη διαχείριση (οργάνωση και επικοινωνία) στο εξουσιοδοτημένο γραφείο Jopa Communications Agency με έδρα το Μόναχο, το οποίο διευθύνει η κυρία Ιωάννα Παναγιώτου.

Δρ. Θανάσης Μπαγκατζούνης

Ιατρός / Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος

DSC_0073 (2).png

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τo πλήρες βιογραφικό:

Dr. med. Thanasis Bagatzounis_ CV 

Ο Δρ. Θανάσης Μπαγκατζούνης γεννήθηκε το 1963 στην Κοζάνη της Δυτικής Μακεδονίας. 

Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Erlangen-Nürnberg της Γερμανίας με εξειδίκευση στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία.

 

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας (1995) εργάστηκε ως ανώτερος επιμελητής (Oberarzt) και υπεύθυνος της μονάδας γυναικολογικού καρκίνου στην Πανεπιστημιακή Κλινική Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Würzburg.

Το 1998 προσελήφθη στο νεοϊδρυθέν τότε Ογκολογικό Κέντρο της Λευκωσίας. Εκεί δημιούργησε την πρώτη στον ευρύτερο ελληνικό χώρο εξειδικευμένη μονάδα ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας για νεοπλασίες του λεμφικού ιστού και του πεπτικού συστήματος.

Μετά την αποχώρησή του από το Ογκολογικό Κέντρο τον Ιούλιο του 2008, συνεργάστηκε με νοσοκομεία της Κύπρου, της Ελλάδας και της Γερμανίας, ενώ δημιούργησε το κέντρο συμβουλευτικής oγκολογίας "ΟγκοΛογική" με αντικείμενο την εξατομικευμένη πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και σύγχρονη θεραπεία των νεοπλασιών.

 

Ο Δρ. Μπαγκατζούνης είναι εμπνευστής και ιδρυτής της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου. Διετέλεσε πρώτος Πρόεδρός της από το 2004 μέχρι το 2008, ενώ υπήρξε μέλος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου κατά τις περιόδους 2004-2005 και 2010-2012.

 

Από τον Ιούνιο 2013 μέχρι τον Αύγουστο 2015 εργάστηκε στο κέντρο ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και ακτινοχειρουργικής "cyberknife" στο Αμβούργο και από τον Σεπτέμβριο 2015 μέχρι τον Μάρτιο 2017 ως Αναπληρωτής Διευθυντής της κλινικής ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας στο νοσοκομείο Malteser St. Franziskus Hospital Flensburg.

Από τον Απρίλιο 2017 ζει μόνιμα στο Μόναχο της Γερμανίας. Υπήρξε από τους σημαντικούς συνεργάτες του υπερσύγχρονου Κέντρου Πρωτονίων με επιστημονικό αντικείμενο τη σωματιδιακή θεραπεία του καρκίνου με επιταχυντές πρωτονίων.

 

Μετά το κλείσιμο της παραπάνω Κλινικής, ανέλαβε χρέη Διευθυντού του Τμήματος Ακτινοθεραπείας σε Νοσοκομείο στα πέριξ της Νυρεμβέργης.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και άρθρα με προτάσεις για τη δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού και δίκαιου συστήματος υγείας. 

Παράλληλα με την ιατρική και τις πολιτιστικές του πρωτοβουλίες, υπήρξε ενεργό μέλος σε κοινωνικοπολιτικά κινήματα 

Ιωάννα Παναγιώτου Μάμαλη
Επιστημονική Συνεργάτιδα 

Η Ιωάννα Παναγιώτου γεννήθηκε το 1981 στο Μόναχο, τελείωσε με άριστα το Λύκειο, σπούδασε Επικοινωνιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.  

Παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Σχολή της Χάγης, καθώς και μαθήματα Ελληνικής και Γερμανικής Γλωσσολογίας, Ψυχογλωσσολογίας και Ανθρωπολογίας στο  Πανεπιστήμιο του Μονάχου, όπου εκπονεί ως Υποψήφια Διδάκτωρ στο Αμερικανικό Ινστιτούτο τη διατριβή της στον τομέα της Πολιτισμικής Ιστορίας με ειδίκευση στη Βιογραφική ΄Ερευνα. Σειρά επιστημονικών βιβλίων στον τομέα της Βιογραφίας συν-εκδίδει στον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Büchner. 

Οι ακαδημαϊκές γνώσεις, αλλά και οι εμπειρίες που συνέλεξε, ήταν καταλυτικές ώστε να ιδρύσει το 2010 στην γενέτειρά της την JOPA Communications & Arts, την οποία διευθύνει επιτυχώς έως και σήμερα. Το εξουσιοδοτημένο γραφείο είναι επιφορτισμένο με οργανωτικές υποθέσεις και επικοινωνιακές υπηρεσίες της Oncologic & Arts

Η κα Παναγιώτου μαθητεύει από το 2016 δίπλα στον καταξιωμένο Ογκολόγο-Ακτινοθεραπευτή, Δρ. Θανάση Μπαγκατζούνη, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις για την πλοήγηση και συνοδεία ασθενών με νεοπλασματική νόσο. Η αναγκαιότητα απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων την οδήγησε στη Σχολή Παραϊατρικών Επαγγελμάτων (Schule für freie Gesundheitsberufe Wuppertal), όπου εμβαθύνει στην Ψυχοθεραπεία. Στον τομέα των Εφηρμοσμένων Επιστημών δραστηριοποιείται στην (Μετ-)Εκπαίδευση Επαγγελματιών Γηριατρικής Περίθαλψης (§53c SGB XI), έχοντας τη Διεύθυνση Σπουδών στο Κέντρo Δια Βίου Μάθησης σχετικών προγραμμάτων στην Ακαδημία AFI Ansbach.

Η παραπάνω ενασχόληση, η βασική πανεπιστημιακή της εκπαίδευση και η καθημερινή τριβή με ασθενείς, ολοκληρώνουν το προφίλ της. Πέραν από Ιστορικός Βιογράφος είναι Ψυχολόγος Επικοινωνίας με ειδίκευση στην Ιατρική Επικοινωνία 

(eng. Health Communication, de. Gesundheitskommunikation).

Αποκλειστική συνεργασία

με την Care Life Hellas, Athens  

Στοιχεία Επικοινωνίας:

κα Κατερίνα Τζιαλλήλα

Care Life

Διαχείριση Ιατρικού Φακέλου στο εξωτερικό

Μωραΐτη 2 & Μεσογείων 177, (1ος όροφος)

11525, Αθήνα

Τηλ: 0030 (0) 210 72 26 451

info@carelifehellas.gr

www.carelifehellas.gr